Begivenhed

Spredningssemniar om tidlig undervisningsbaseret vejledning om eud

Tidspunkt

Adresse

LO Hovedstaden

Svend Aukens Plads 11, 2300 København S

Beskrivelse

Torsdag den 30. november afholdte LO Hovedstaden det første af en række spredningsseminarer, som skal være med til at videreformidle de materialer og resultater der udarbejdes i de forskellige arbejdspakker/spor.
På dagen deltog godt 100 personer, som på tværs af både uddannelsesområder og regioner bidrog til en god og dynamisk dialog dagen igennem og udviste stor interesse for projektets første resultater.
På seminaret var der fokus på den tidlige vejledningsindsats og på vejledningskonceptet 4VEJE, som er udarbejdet i arbejdsgruppe 1. På dagen gav vejlederne fra UU Vallensbæk en praktisk indføring det undervisningsforløb som er blevet udviklet og delte deres erfaringer med at introducere eleverne til erhvervsuddannelserne allerede i 6. klasse.

Dagen startede dog med en realkritisk diagnose fra Lektor ved DPU Steen Nepper Larsen, som fremlagde sine "uddannelsespolitiske paradokser", som han mener, eksisterer i det danske uddannelsessystem. Derudover var der også oplæg fra CEFU ved Niels-Henrik Møller Hansen, der har fulgt 4VEJE, som gav et kort indblik i evalueringen.