Maj corona fælledparken

AFLYST: 1. maj i Fælledparken

ARBEJDERNES KAMPDAG

1. maj i Fælledparken aflyses. LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden håber at kunne festliggøre dagen under mere beskedne forhold, hvis myndighederne skønner det sikkert i forhold til coronavirus til den tid. Alternativt vil de sociale medier blive taget i brug. 

“Det er rigtig trist at træffe beslutning om at aflyse 1. maj i Fælledparken som vi kender det, men vi følger naturligvis myndighedernes meldinger og vi må alle gøre alt for at modarbejde spredningen af smitte med coronavirus”, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden. 

Markering af 1. maj 

Med baggrund i forsamlingsforbud pga. coronavirus aflyser LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden den fysiske gennemførsel af 1. maj 2020 i Fælledparken. Dog håber man at kunne festligholde arbejdernes kampdag i Fælledparken under mere beskedne forhold, såfremt myndighederne finder det sikkert, når vi når frem til 1. maj. 

“Nu må vi se hvordan situationen er i Danmark når vi når frem til 1. maj. Hvis det er sikkert og myndighederne siger ok for det, vil vi afholde en mindre sammenkomst i Fælledparken 1. maj for stadig at markere dagen og det historiske perspektiv i at Hovedstadens arbejdere altid har fejret 1. maj i netop Fælledparken”, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden. 

Første maj på de sociale medier 

Såfremt situationen i Danmark fortsat er alvorlig og med forbud mod forsamling, vil vi overveje om der kan laves en mindre symbolsk markering i Fælledparken uden fysisk fremmøde, samtidig med en alternativ markering på de sociale medier. Dette vil der blive meldt mere ud om når der er truffet beslutning.

Per Olsen: per@lohovedstaden.dk                                         Foto: Morten Rode / Monsun