fjernundervisning

Udnyt fjernundervisningstilbud under covid-19 krisen

I disse Covid-19 tider er fjernundervisning en oplagt mulighed for at undgå fyring af medlemmer. De VEU tilbud, der tilbydes, som fjernundervisning giver ret til Statens Voksenuddannelsesstøtte eller VEU-godtgørelse. Der vil i de fleste tilfælde kunne søges om støtte til deltagerbetaling og poseopfyldning gennem kompetencefondene. Skolerne vil typisk kunne hjælpe med alt det praktiske omkring optagelse og ansøgning.

Herunder ses et udpluk af de tilbud som eksistere. Nogle er almene tilbud og andre er mere branchespecifikke.

Voksenuddannelse.dk
Alle tilgængelige VEU-fjernundervisningstilbud finder du på: www.voksenuddannelse.dk.

Tilbud gennem AOF
AOF tilbyder gratis onlineundervisning til medarbejdere, som enten er sendt hjem, eller som arbejder på nedsat tid. Onlineundervisningen er inden for forberedende voksenundervisning (FVU) og Ordblindeundervisning (OBU), så medarbejdere der er berørt af myndighedernes initiativer, kan bruge tiden på at få et kompetenceløft. Det hele starter med online tilmelding til: https://aofonline.onlinebooq.dk/, hvor medlemmerne efterfølgende bliver kontaktet på telefon og får en personlig og håndholdt vejledning, så de kommer godt og sikkert i gang. 

Bygge og anlægsbranchen
LO-Hovedstaden, Dansk Byggeri, Byggeriets Uddannelser og Arbejdsmarkedskontor Øst (STAR) har drøftet fjernundervisning som et tilbud til virksomheder og medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen mhp. at fastholde og opkvalificere medarbejderne under COVID-19 krisen.
Her finder du en oversigt over relevante fjernundervisningsmuligheder: https://www.bygud.dk/nyheder/2020/voksen-og-efteruddannelse-fjernundervisning/.

Fastholdelse og opkvalificeringsforløb til Service, Turisme, Hotel og Restaurationsbranchen
3F, HORESTA og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er gået sammen om en model, hvor virksomheder fra hele landet kan sende ufaglærte og faglærte medarbejdere på kompetenceudvikling i op til 30 dage. Rybners Kursuscenter udbyder forløbet, der fokuserer på branchespecifikke kompetencer såsom personligt salg, online kundeservice, markedsføring og fødevarehygiejne: http://rybnerskursuscenter.dk/kurser/tjenere/?KategoriId=2755%20.